Kde žijú najsexi ľudia sveta?

Sedíme s kamarátmi pri pive, jeme a popri tom sa rozprávame o cestovaní. Zrazu niekto znenazdajky utrúsi: “Kde žijú najsexi ľudia sveta?” Na chvíľu všetci stíchneme a premýšľame. Potom príde otázka: “Ako to vlastne myslíš?” „No, rozprávali sme sa o najkrajších mestách sveta, najkrajších plážach či horách, ale ešte sme nespomínali ľudí. Tak ktorá krajina má tak všeobecne najsexi obyvateľstvo?“

Tento podnet je relatívne netradičný. Všetci asi vieme vymenovať konkrétnych ľudí rôznych etnicít a národností, ktorí sa nám páčia. Ale zamysleli ste sa niekedy nad tým, ktorý národ môže byť tým najkrajším? Ani my nie, a preto nás to zaujalo. Z aktívneho cestovania vieme, že svet nie je čiernobiely. Všade na svete, bez ohľadu na náboženstvo či farbu pokožky, nájdete dobrých aj zlých ľudí. Kde však nájdete tých najsexi?

Nájdete ich v etnicky homogénnych krajinách, či práve v tých, kde je obyvateľstvo premiešané? Nevedeli sme. Práve preto sme sa rozhodli osloviť našich kamarátov, ktorí cestujú po celom svete a navštívili všetky kontinenty, aby sme sa ich spýtali túto jednoduchú otázku: “Ktorý národ sveta je najviac sexy”

Vrátane nás dvoch sme oslovili päť mužov a päť žien, ktorých primárnym živobytím je cestovanie. Každý z nich mal dodať zoznam piatich krajín, kde sú najkrajšie ženy a rovnako piatich krajín, kde sú najkrajší muži. Všetci určovali mužov aj ženy, aby sme si to vo finále vedeli porovnať. Mali sme teda 10 rôznych respondentov a každá krajina mohla dostať maximálny počet 10 bodov v mužskej a aj ženskej kategórii, dokopy teda 20. Ktoré teda skončili na tom najlepšie?

12 bodov – Škandinávia (Švédsko, Dánsko, Nórsko, Fínsko, Island):

Škandinávia bola v poslednom čase spopularizovaná seriálmi o neohrozených Vikingoch
Škandinávia bola v poslednom čase spopularizovaná seriálmi o neohrozených Vikingoch

Najsexi ľudia sveta podľa nášho prieskumu sú škandinávci. A to aj napriek tomu, že Škandinávia má celkovo len 21 miliónov obyvateľov. Aj tak neohrozene dominovala našej malej ankete. Celkovo získali muži a ženy 12 bodov. Z toho mali škandínávski muži 9, čím sa dostali na úroveň druhej najúspešnej Brazílie, ktorá ich však získala za mužov aj ženy dokopy.

Typický škandinávsky muž je vysoký blonďák s modrými očami. Možno aj preto škandinávci dominovali v našej ankete Najsexi ľudia sveta
Typický škandinávsky muž je vysoký blonďák s modrými očami. Možno aj preto škandinávci dominovali v našej ankete Najsexi ľudia sveta

Nevieme či škandinávcom pomohla popularita momentálne nesmierne úspešných seriálov ako Vikingovia alebo The Last Kingdom, alebo sú typickí vysokí blonďáci s bradou a modrými očami prototypom krásy pre Slovákov. A ani ženy na tom neboli vôbec zle a skončili na spoločnom delenom treťom mieste so ženami z britských ostrovov a kubánkami.

Najsexi ľudia sveta - podľa nás škandinávci

9 bodov – Stredná Európa (Slovensko, Česko, Maďarsko, Poľsko)

Najsexi ľudia sveta na Slovensku? Náš región skončil spolu s Brazíliou na delenom druhom mieste v celkovom hodnotení a ženy dokonca vyhrali vo svojej kategórii. Keďže však veľmi dobre vieme, ako skvele tu vyzeráme, tak sa nebudeme veľmi rozpisovať 🙂

9 bodov – Brazília:

Kde žijú najsexi ľudia sveta? V Brazílii určite
Brazília je neskutočne rôznorodá, ale spájajú ju dve veci – futbal a náboženstvo. Presne v tomto poradí.

Najväčšia juhoamerická krajina s počtom obyvateľov takmer 215 miliónov je preslávená svojou rôznorodosťou. Nájdete tu všetky farby pleti a typy ľudí aké si dokážete predstaviť. Možno práve preto dostali muži 5 a ženy 4 body, čo ich v našom rebríčku zaradilo na druhé miesto v oboch kategóriach.

Prechádzka po plážach Copacabana či Ipanema je pôžitkom pre oči

V tejto krajine nie je problém pri jednom stole natrafiť na 4 kamarátky, z ktorých každá bude vyzerať úplne inak a pritom všetky sa narodili a vyrástli v Brazílii. Od škandinávsky vyzerajúcich blondínok s modrými očami, cez japonsko-brazílske až po afrokaribské černošky. A obdobné je to aj u mužov.

Farby Brazílie

Kým severná Brazília je prevažné černošská s koreňmi v Afrike, v južnej Brazílii prevláda európske prisťahovalectvo. V najväčšom meste Sao Paolo zas žije obrovská japonská menšina. Najatraktívnejším mestom na pohľad je ale asi Rio de Janeiro nielen kvôli svojej úžasnej scenérii, ale aj kvôli kultu tela, ktorý miestni “cariocas” vyznávajú.

Znamená to dobre vyzerať, starať sa o seba, veľa cvičiť a pekne sa obliekať. Práve preto na známych plážach ako Copacabana či Ipanema stretnete veľké množstvo vypracovaných mužov a nádherných žien. A keďže práve Rio je najnavštevovanejším mestom Brazílie, možno práve preto skončila táto krajina v našom rebríčku tak vysoko. Veď aj brazílske supermodelky Giselle Bundchen, Alessandra Ambrosio, či Adriana Lima boli niekoľko krát vyhlásené za najkrajšie ženy sveta. A možno je to len preto, že Brazília je piata najľudnatejšia krajina planéty. A možno je práve mix rôznych kultúr naozaj sexy.

V božskom meste Rio de Janiero stretnete mnohých z najsexi ľudí sveta
V božskom meste Rio de Janiero stretnete mnohých z najsexi ľudí sveta

6 bodov – Argentína:

Väčšina Argentínčanov je na nerozoznanie od Európanov, odkiaľ pochádzajú ich predkovia

Kým jej väčší sused Brazília ovplýva všetkými farbami sveta, Argentína so svojimi 45 miliónmi obyvateľov je jednotvárnejšia. Prevažujú v nej belosi európskeho pôvodu.

Hlavným dôvodom je, že Argentína bola narozdiel od Brazílie osídlená prevažne Talianmi a Španielmi. Preto sú argentínski muži ako aj ženy prevažne vysokí belosi s peknými črtami tváre. Vzhľadom na kultúrne dedičstvo a blízke vzťahy s európskymi materskými krajinami zdedili aj ich štýl a vkus v obliekaní a doplnkoch.

Čo vás prekvapí v uliciach argentínskych miest je, ako dobre a štýlovo je miestne obyvateľstvo oblečené. V hlavno meste Buenos Aires sa častokrát cítite ako na nejakej módnej prehliadke, keďže väčšina ľudí je oblečených veľmi elegantne. Možno v tom má prsty aj argentínsky národny tanec – zmyselné tango, ktoré dodáva domácim svoj šarm. 

Najsexi ľudia sveta
Možno aj tango, ktoré sa považuje za najsexy tanec pridáva Argentínčanom na šarme

6 bodov – Austrália:

Keby sme k protinožcom zarátali aj ich susedov z Nového Zélandu, prepracovali by sa muži na samostatné druhé miesto. Takto ho s piatimi bodmi zdieľajú spoločne s fešákmi z Brazílie a Argentíny. A nie je to vôbec prekvapujúce.

Surfing patrí medzi obľúbenú zábavku Austrálčanov

Stereotypická predstava Austrálčana bola podľa rozhovorov s respondentmi väčšinou na pláži. A práve Austrálčania patria k najlepším surferom našej planéty. Komu by sa už vysmiati, opálení a v neposlednom rade dokonale vypracovaní surferi s vlasmi rozfúkanými vetrom nepáčili?

5 bodov – Irán:

Keby sme robili anketu o najprívetivejšie obyvateľstvo planéty, Irán by podľa nás bezkonkurenčne skončil v prvej trojke. A vyzerá to tak, že veľmi nezaostáva ani keď ide o atraktivitu obyvateľstva. Iránky (alebo Peržanky) sú preslávené svojou krásou a spoločne s Brazíliou a Kolumbiou skončili v našej krátkej ankete na delenom druhom mieste. A to aj napriek tomu, že táto kedysi najprogresívnejšia moslimská krajina prikazuje ženám nosenie šatky. Nie je to však tak striktné ako napr. v Saudskej Arábii.

Najsexi ľudia sveta? Prekvapivo zabodoval aj Irán
Ženy v južnom Iráne, v okolí mesta Bandar Abbas, nosia takzvané vtáčie masky

Mnoho ľudí si myslí, že Iránci sú Arabi, no nie je to tak. Väčšina Iráncov sú Peržania a možno práve tento fakt im pridáva na kráse. A možno je to zahalovaním vlasov, ktoré dodáva miestnym ženám dávku exotiky ako z rozprávok Tisíc a jednej noci. Vo veľkých mestách Iránu totiž pokrývka hlavy musí zakrývať minimálne časť vlasov, a preto si miestne ženy vytvorili vlastné pravidlá ako vyzerať zvodne a pritom neporušiť pravidlá. Boli by ste prekvapení, ako umne dokážu byť „zahalené“ a zároveň budiť dojem, že to tak vôbec nie je. Samo o sebe je to umenie.

Keby vás Irán zaujal, o jeho ďalších krásach si môžete prečítať v našich článkoch.

V Iráne je šatka povinná. Musí však zakrývať len časť vlasov.

5 bodov – Kolumbia

Najsexi ľudia sveta? S kolumbiou treba zakaždým počítať
Neďaleko Medellinu, presláveného najkrajšími Kolumbíjkami, sa nachádza aj známa skala El Peñón de Guatapé

To, že sa Kolumbia nebude chýbať v našom článku „Kde žijú najsexi ľudia sveta?“ bolo zrejmé hneď od začiatku. Práve Kolumbíjčanky sú často krát označované za najkrajšie ženy sveta. Veď keby sme spočítali víťazstvá žien z tohto regiónu (Kolumbia, Panama, Venezuela) za posledných 20 rokov v celosvetových súťažiach krásy, zistili by sme, že im absolútne dominujú. Aj známe krásky ako Sofia Vergara či speváčka Shakira pochádzajú práve z Kolumbie. Kým v našom cestovateľskom rebríčku skončili ženy na tretej priečke, ktorú si delia s Iránkami, muži výraznejšie nezabodovali.

Hovorí sa, že najkrajšie ženy v Kolumbii pochádzajú z prekrásnej koloniálnej Cartageny a Medellinu, mesta Pabla Escóbara, ktorý si na krásu žien potrpel. Možno je základom ich krásy mix rôznych etník v tejto oblasti a možno aj plastické chirurgie, ktoré sú v krajine veľmi populárne.

Cartagenu, odkiaľ pochádzajú prekrásne ženy, miloval aj Gabriel García Marquéz

Na záver pridávame tabuľku, kde si môžete pozrieť celkové hodnotenie krajín. Ktoré sexi národy by ste do zoznamu pridali vy?

KrajinaMužiŽenyCelkový počet bodov
Škandinávia9312
Brazília549
Stredná Európa369
Austrália516
Argentína516
Irán145
Kolumbia145
Kuba235
Francúzsko134
Taliansko314
Veľká Británia134
USA314
Portugalsko213
Nepál123
Ukrajina022
Izrael022
Holandsko112
Grécko011
Srbsko011
Nový Zéland101
Rusko011
Nemecko101
Írsko101
Turecko011
Južná Kórea011
Kamerun101
India011
Sýria101
Španielsko101

Páčil sa ti tento článok? Získajte zdroj základných informácií pre cestovateľov.




Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Bude použitá len na overenie komentáru.

No, a kto dával tie body?! talianky majú 1 bod a britky 3, to je naozaj zlý vtip. a nehovorím o Kolumbijčanoch.
No, dosť trápne, eufemisticky povedané..

Dobrý deň, ako píšeme v článku, body pridelovali naši kamaráti, bývalí sprievodcovia, ktorí precestovali celý svet. Nerozumieme vašej poznámke o zlom vtipe – krása, alebo sex appeal je veľmi subjektívna vec, a preto sú výsledky také aké sú. Nikto nehovorí, že Talianky nie sú atraktívne, ale vzhľadom na to, že každý prideľoval len 5 bodov, sa možno do rebríčka nedostali. Museli si totiž vybrať len 5 zo stoviek národností sveta …

Kolumbia? Tá v rebríčku je, tak nevieme prečo trápne.

Akých 5 svetových krajín (pre mužov aj ženy) by ste uviedli vy? Ďakujeme 🙂