Rusko

V Rusku sú skvelé bazáre resp. trhy, kde dostanete vždy čerstvé syry, mäso, ovocie a zeleninu. Ponúkame výber ruských špecialít:

  • šašlik – mäso na špajdli, najmä kuracie, hovädzie, bravčové.
  • boršč – národná polievka, ktorej základ tvorí červená repa, kapusta, hovädzie mäso a smotana na vrchu polievky. Ruský boršč je však redší ako ten ukrajinský.
  • kaviár z belugy – dáva sa na dno pohárika a zaleje vodkou.
  • pelmene – taštičky z cestoviny plnené zeleninou alebo mäsom.
  • plov – ryža zmiešaná s mrkvou a hrozienkami, podávaná s hovädzím alebo baraním mäsom.

 

Vegetariáni

Vedzte, že ruská strava je plná mäsa. Ak ste v meste, nie je problém nájsť reštaurácie, z ktorých budete nadšení. Ak však idete na vidiek, treba plánovať. Viac o tom, ako sa pripraviť na cestovanie bez mäsa, si prečítajte tu.