Mongolsko

Všetci držitelia cestovného pasu SR potrebujú na vstup do Mongolska vízum. Územie SR pokrýva Veľvyslanectvo Mongolska v Prahe, víza pre slovenských občanov vydáva ktorýkoľvek zastupiteľský úrad Mongolska na svete. K žiadosti o krátkodobé vízum je žiadateľ povinný predložiť nasledovné doklady:

  • cestovný doklad s platnosťou najmenej 6 mesiacov,
  • vyplnenú žiadosť a jednu fotografiu,
  • doklady potvrdzujúce účel návštevy – pozvanie, prípadne plán cesty, pozvanie získate cez miestnu CK. Odporúčame túto CK:  info@bluemongolia.com.
  • oficiálna žiadosť organizácie (služobná cesta),
  • cestovné poistenie,
  • zaplatiť správny poplatok,
  • v prípade tranzitu je potrebné mať platný cestovný lístok a udelené vízum cieľovej krajiny.

Formuláre pre žiadosť o vízum: www.mfat.gov.mn / www.mfat.gov.mn

Za udelenie víza sa platí vízový poplatok bezhotovostnou platbou, výška ktorého závisí od druhu požadovaného víza. Vízum sa vystavuje v priebehu 1 týždňa, v prípade vystavenia do 24 hodín sa vyberá 100% príplatok. Nie je nutné preukazovať zabezpečenie finančných prostriedkov na pokrytie nákladov spojených s pobytom a pre pobyt neexistuje povinná výmena valút. Pri odlete z medzinárodného letiska v Ulanbátare sa platí letiskový poplatok vo výške 12 500 MNT (cca 7,6 EUR), deti do 6-tich rokov 6 250 MNT (cca 3,8 EUR).

(Zdroj. MZV)