Kambodža

kambodža

Mangostána, ktorá má vraj antibiotickým, antiparazitné a protizápalové účinky

kambodža

Tropické ovocie rambután

kambodža

Časté sú aj všelijaké morské potvorky

Khmérska kuchyňa je podobne ako v iných častiach juhovýchodnej Ázie nápaditá a každý deň môžete mať na tanieri iné chute a iné jedlá. Mestá sú plné reštaurácií a na trhoviskách nájdete aj miestne lokálne reštaurácie. Takmer všade dostanete exotické ovocie ako mango, dračie ovocie, rambután, mangostána, ananás, kokosový orech a mnohé ďalšie.

  • kuytheav – ranná slížová polievka so zeleninou a bravčovým, kuracím mäspm alebo s morskými plodmi.
  • bai sarch chrouk – ďalšie jedlo na raňaky. Ryža s bravčovým mäsom.
  • bai chaa – opražené slíže alebo ryža
  • lok lak – hovädzie mäsom s omáčkou, cibuľou a zeleninou
  • trey ch’ien chou ‘ayme – ryba so sladko štiplavou omáčkou
  • saik ch’rouk cha kn’yei – bravčové mäso so zázvorom