Indonézia

Indonézska kuchyňa je kombinácia miestnej, thajskej, ale aj pikantnej indickej stravy. Rozmanitosť je daná rôznymi regiónmi a tradíciami. Každý obed či večera je gurmánskym zážitkom a útokom na vaše chuťové poháriky. Spokojní budú aj vegetariáni a nebudú mať pocit jednotvárnosti stravy alebo že jedia vkuse iba ryžu. Indonézia je svetová najmä pokiaľ ide o ovocie. Vychutnáte si skvelé mango, dračie ovocie, ranbutany. Nepreháňajte to však s čili.

  • ayam bakar – grilované kurča, jemne pikantné
  • ayam goreng – vyprážané kurča
  • bakso – slížová polievka s mäsovými guľkami, zeleninou, hubami a tofu
  • bebek goreng – vyprážaná kačica podávaná so štipľavou omáčkou
  • bakmi goreng – pražené slíže buď s hovädzím alebo kuracím mäsom, prípadne s krevetami
  • nasi goreng – pražená ryža s mäsom a zeleninou, niečo ako indonézske rizoto 🙂
  • pepes – jedlo (mäso, zelenina alebo ryža) uvarené v banánovom liste
  • soto – kuracia polievka, veľmi populárna v celej Indonézii
  • woku – morské plody alebo kura v štipľavej omáčke