Barma

Podobne ako v celej Ázii, aj v Barme je jedlo plné čerstvej zeleniny, ovocia a mäsa. Na juhu krajiny prevláda vplyv indickej kuchyne. Ten, kto miluje štipľavé jedlá, bude nadšený. Na raňajky odporúčame vyskúšať miestnu, či už ryžovú alebo slížovú, polievku.

  • mohinga – ryža so zeleninou a rybou. Dáva sa často koriander a čili. Väčšinou sa podáva toto jedlo na raňajky.
  • ngapi gyaw – vypražené usušené krevety s cibuľou, cesnakom a čili. Ako príloha sa dáva ryža.
  • be kin – pečená kačica
  • htamin gyaw – pražená ryža s vareným hráškom
  • pauk see – na pare pripravené taštičky plnené bravčovým mäsom alebo sladkou fazuľou
  • samusa – indicko-barmský štýl populárneho jedla predávaného hocikde na ulici. Vyprážaná taštička plnená baraním mäsom a cibuľou.
  • hin thote – na pare pripravené mäso s korením a zabalené v banánovom liste