Mexiko

Mexické jedlo je vo svete veľmi dobre známe a rovnako je to aj s mexickými alkoholickými nápojmi. Základom mexickej kuchyne je ryža, fazuľa, kuracie mäso, kukuričné placky, ale aj steaky. Na raňajky si Mexičania radi dávajú kukuričné placky či už s bravčovým mäsom alebo s kaktusom. Na hoteloch sú raňajky veľmi jednoduché a niekedy je lepšie naraňajkovať sa v reštaurácii, kde za podobnú sumu dostanete väčšie a chutnejšie porcie.

  • tortilla – z pšeničnej alebo kukuričnej múky, plnené mäsom, kaktusom alebo rôznymi omáčkami
  • arroz a la Mexicana – ryža varená s paradajkami, hrachom a mrkvou
  • quesadillas – opečená tortilla plnená syrom alebo zeleninou
  • poc huc – bravčové mäso uvarené s paradajkami a korením
  • tortas – mexický sendvič plnený šunkou, syrom alebo zeleninou
  • tequila – najlepšia je ,,anejo” alebo ,,reposado”. To, čo sa u nás predáva ako zlatá alebo strieborná tequila, je v Mexiku považované za nekvalitný alkohol. Tequila sa v Mexiku nepije so soľou a citrónom alebo pomarančom, ale s paradajkovým pretlakom alebo džúsom.
  • mezcal – vyrába sa z kaktusu a má dymovejšiu chuť. Na spodku fľaše je červík, ktorý pripadne tomu, kto ako posledný dopije fľašu.
  • pivo – u nás je vcelku populárna Corona je v Mexiku považovaná za menej kvalitnú značku piva