Brazília

Brazílska kuchyňa vás určite nebude nudiť, ale pokiaľ ide o steaky a víno, nie je to žiadna Argentína. Široká škála domácich, ale aj zahraničných reštaurácií a sietí potravín dáva veľké možnosti. Takisto ovocie na miestnych trhoch a miestne špeciality sú zážitkom. Uvádzame niekoľko typických jedál:

  • baiao de Dois – ryža, fazuľa a morské plody. Niekedy aj sušené mäso
  • caldeirada – portugalská polievka s dusenou rybou a zemiakmi
  • churrasco – národné jedlo. Rôzne pečené mäso – kuracie či hovädzie – rezané pred vašimi očami. Vo väčšine reštaurácií podávajú churrasco dovtedy, kým nepoviete „dosť“.
  • feijoada – dusená ryža s hovädzím mäsom
  • galinhada – ryža s kuracím mäsom
  • cachaca – tradičný alkohol z cukrovej trstiny, z ktorého sa robia miešané nápoje ako napríklad caipirinha.
  • caipirinha – miešaný nápoj pripravený z cachaca, limetky a cukru.