Madagaskar

Madagaskar bol bývalou francúzskou kolóniou a je to veľmi cítiť aj na jeho kuchyni. Na Madagaskare sú obľúbené bagety, syry a hlavne skvelé víno. Oproti iným častiam Afriky je to gurmánsky raj. Madagaskarská kuchyňa sa viac hrá s korením, chuťami a je aj pikantná. Ak máte citlivejšie žalúdky, dajte si na štipľavé jedlá pozor.

Vodu pite len z balených fliaš! Keď idete mimo veľkých miest, stravujte sa v reštauráciách a na miestach, kam chodia aj domáci. Platí osvedčené pravidlo. Kde je veľa domácich s deťmi, mala by to byť zdravotne nezávadná reštaurácia.

Uvádzame niekoľko typických jedál:

  • romazava – hovädzie dusené
  • smalona – plnený úhor
  • kabaro – fazule s kari omáčkou alebo kokosom
  • jazyk zo zebu v paradajkovej omáčke